PUTOVANJE NA OTOK VIS

 Dragi obožavatelji avantura, ispričat ću vam o svom putovanju na otok Vis. Moja obitelj i ja uputili smo se u Split. Ovo mi nije prvi put da sam u Splitu, ali svaki put kad dođem u Split, bude mi preljepo. Šetali smo se oko Dioklecijanove palače, bili na piću. Napokon je stigao trajekt za Vis. Kada uđete na trajekt, nalazite se u ogromnom dijelu koji je prepun automobila, a zatim se uspnete na gornji dio trajekta na kojemu je isto tako divno: lagano puše vjetar, a more pravi valove. Nakon dugih dva sata, stigli smo na otok Vis i autom se odvezli u mali grad Komiža. U podnožju Komiže nalazi se riva, a iznad su čudesne ulice i kućice. Na rivi sam pojela preslatke palačinke. Nakon šetnje i razgledavanja, vratili smo se u smještaj i lagano utonuli u san jedva čekajući sutra.

 

Probudili smo se ranije te uputili na rivu gdje nas je čekao gliser. Gliser je isprva počeo polagano voziti pa sam pomislila: „Ovo će biti lagana vožnja“. Najednom je ubrzao i za petnaest minuta stigli smo na jedan mali otočić na kojem se nalazi Modra spilja. U tu se spilju ne može ući kopnom, nego morem. Ne možete ni zamisliti koliko lijepo izgleda. Možda ćete pomisliti da je na slikama neki filter ili photoshop, ali more je zaista tako. A priča glasi ovako: Jedan Austrijanac istraživao je otočić i upao u rupu koja je bila otvor za Modru spilju, proučavao je i doznao otkud potječe tako florescentno plava boja vode. Ta je boja nastala tako što je na dnu mora jako bijel pijesak i postoji mali otvor kroz koji dolazi svjetlost. Tako nastaje ta prelijepa plava boja.

 

Iz Modre spilje uputili smo se u Zelenu spilju u kojoj smo se čak i okupali. Malo dalje od Zelene spilje nalazi se Stiniva. Stiniva je jedna mala uvala (plažica) kojoj se ne može doći kopnom, nego samo morem. Na Stinivi smo proveli čudesnih dva sata (kupali, ronili, igrali se…). Nakon tog ludog dijela dana, vratili smo se u Komižu i odlično proveli ostatak dana. Sutradan smo unajmili skutere i obilazili cijeli otok Vis. Bili smo na Srebrnoj plaži. Četvrti dan pripremali smo se za trajekt prema otoku Braču. Ali ta vas pustolovina čeka u sljedećoj priči.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s