10 lokacija koje morate posjetiti u Zagrebu.

Zagreb kao glavni grad Hrvatske ima  puno lokacija za posjetiti pa ako ne znate kuda ići što vidjeti ili vas zanima nešto o ovom gradu onda je ovo članak baš za vas.

1.Zrinjevac

Zrinjevac, odnosno Trg Nikole Šubića Zrinskog je destinacija na kojoj se događaju razni koncerti na pozornici, radionice, predavanja… Zrinjevac je osobito lijep zimi, zbog zelinila, božićnih rasvjeta i štandova koji čine jednu od najljepših manifestacija “Advent u Zagrebu”


2. Trg Bana Josipa Jelačića

20180829132254_IMG_1054Danas se često nađemo na trgu čekajući nekog te gledamo u taj kip bana Josipa Jelačića po kojem se trg i zove. No nije se oduvijek tako zvao. Glavni trg nosio je naziv Harmica što označava mađarski naziv za carinu. No kada se 1866 postavio kip bana odonda trg ima naziv baš po njemu. Vjerovatno ste primjetili da Jelačićev konj ima podignutu samo jednu nogu što bi značilo da je osoba umrla od ozljeda koje su nastale u borbi. Ako posjetite Zagreb sigurno ćete proći pored kipa Bana Josipa Jelačića.


3.Špica

Špica jedna od najpoznatijih ulica u Zagrebu, poznata po zlatnoj kugli. Na špici možete proanći brojne kafiće, slastičarnice… O špici nemam puno toga za reći ali ako se nađete na špici sigurno ćete vidjeti neku od poznatijih ličnosti :p


4. Art park

IMG_20180712_220223_228Sljedeća vrlo zanimljiva destinacija je Art park. Art park je jedna od novijih destinacija koja je za sve uzraste. Kao što sam naziv kaže umjetnički park koji doista je. Zrači pozitivom energijom i pun je raznih boja i oblika. Odlična destinacija za kratki odmor.


5. Neki od trgovačkih centara

Naravno tu imamo i shopping . U zagrebu možete pronaći mnogo trgovačkih centara kao što su Arena, Avenue Mall, City center one… Gdje možete obaviti super shopping i imati super provod.


6. Katedrala

Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava ili jednostavno Zagrebačka katedrala. Zagrebačka katedrala jedna je od najvrjednijih spomenika hrvatske kulturne baštine. Prva je najznačajnija građevina u Hrvatskoj koja je građena u gotičkom stilu. Katedralu ste sigurno mogli uočiti jer se vidi skoro iz svakog dijela Zagreba zbog njezine visine (oko 105 m). Nalazi se na Kaptolu i koliko ja znam uvijek možete ući i pogledati ju iznutra. 🙂


7. Uspinjača

Ako se nađete blizu uspinjače definitivno se morate provozati njom. Ona je devinitivno jedna od glavnih atrakcija u Zagrebu. Vrlo je zanimljiva vožnja koja vas vodi do gornjeg grada. Gdje se nalazi i Markov trg, o kojem malo više piše pod rednim brojem osam.

 


8. Markov trg/sabor,vlada/crkva sv. Marka

Markov trg je glavni dio gornjeg grada. Osim što se na trgu nalazi crkva sv. Marka tamo se nalazi sjedište najviših državnih institucija. Na krovu crkve možete primjetiti grb Trojedne kraljevine hrvatske, Slavonije i Dalmacije te crveno-bijele kvadratiće koji su možemo reći simbol Hravtske.


9. Velesajam

20181004_083705Iako sam ovu rečenicu ponovila puno puta ja zbilja nemam puno toga za reći o velesajmu ali ako imate vremena to je vrlo zanimljivo mjesto gdje gotovo uvijek ima neko zbivanje kao što su razne izložbe, sajmovi knjiga,interijera i mnogih drugih.


10. Sljeme, Medvednica

Medvednica je odlično mjesto za aktivan odmor, opuštanje gdje možete naći: domaću hranu, hotele te predivnu prirodu koja zapravo i privlači turiste kao i skijanje. Vrlo zanimljivo i opuštajuće mjesto.


Ako vam se svidio blog i želite još ovakvih svakako me zapratite na blogu i komentirajte!

Vaša Karla❤

IMG_20180714_120813_600

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s