Tri dana u Beču (Vienna)

 

Oduvijek sam imala želju posjetiti Beč. Pitala sam roditelje mogu li ja biti vodič u Beču i govoriti gdje se nalazimo i što obilazimo. Oni su mi to dopustili. Napokon je jednog jutra došao trenutak da krenemo za Beč.

Posjetili smo hotel Sacher koji je jedan od najluksuznijih svjetskih hotela. Hotel su čak posjetili i kraljica Elizabeta II. te John F. Kennedy. Ondje smo probali originalnu Sacher tortu. Šetali smo gradskim parkom gdje se nalaze spomenici Franza Schuberta, Johana Straussa, kao i Bečki Kursalon Hubner (lokacija za koncerte klasične glazbe).
Bili smo i u Mozartovoj kući koja je danas muzej. Ostatak večeri proveli smo u centru (Mariahilferstrase, Stjepanplatz…).  Preostala dva dana bili smo kod Bečke gradske viječnice gdje se održava glavni dio Adventa, posjetili smo Schonbrunn (baroknu palaču pod zaštitom UNESCO-a koja je nekoć služila kao ljetna rezidencija Habsburgovaca) te smo bili u Cafe Centralu (datira iz 19. st., najatraktivnija je kavana u Beču; nekada su se ondje okupljali veliki umovi 19. st. na kavi i cigaretama.)Također bili smo i na Prateru (Vidikovac, kotač). Posjetili smo i Maria-Theresien-Platz  gdje se nalaze dva muzeja. Posjetili smo i Arsenal (muzej) pored kojeg je i švicarski vrt. Belvedere je muzej i galerija – sastoji se od gornjeg i donjeg Belveder-a okruženih prekrasnim vrtovima i fontanama.Ovo putovanje bilo  je nevjerojatno, mnogo bolje od ovoga što sam vam prenijela u pisanom obliku. To prekrasno putovanje neću nikada zaboraviti.

Vaša putopiskinja i fotografkinja Karla Tadić

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s